Home Wedding Hääbändin valinta

Hääbändin valinta

5 min read
Comments Off on Hääbändin valinta
0
361

Live-musiikki on epäilemättä nautinnollisin ja interaktiivisin tapa saada häävieraasi tanssilattialle sen jälkeen, kun muodollisuudet on saatu suoritettua. Koska tarjonta on laajaa, herää kysymys, kuinka valita oikea yhtye? Eivätkö ne ole kaikki samanlaisia?

Suosituimmat klassikot

Suurin osa ihmisistä haluaa häävastaanotolleen hyvän sekoituksen musiikkia ja – yllätys-yllätys – tämä on se mitä useimmat hääbändit soittavat. Kun teet nopean vilkaisun hääbändien esityslistaan, huomaat pian, että niistä useimmat soittavat samoja klassikoita, joista “kaikki pitävät” ja tämän lisäksi kehuvat olevan läänin paras hääbändi. Joten mietitäämpä tovi, mitä eroja bändeissä on…

Useimmat ammattimaiset hääbändit soittavat sekoituksen hyvin testattuja kappaleita, jotka sijoittuvat valtavan musiikillisen asteikon varrelle – aina jatsahtavasta menosta rokkibiiseihin. Jotkin hääbändit panostavat enemmän pop-hitteihin toisten nojautuessa miellyttämään indie-rock-yleisöä. Useat bändit jopa keskittyvät pelkästään yhteen tai kahteen tyylilajiin ja toiset taas ripottelevat listoille musiikkia äärilaidoilta.

Käytä aikaa tutkimiseen

Jotta ymmärtäisit, mihin tutkimasi hääbändi sijoittuu, käytä hetkinen heihin tutustumiseen. Aina ei ole mahdollista nähdä heidän esiintyvän ennen häitä – kiireisimmät hääbändit harvoin soittavat julkisia keikkoja – mutta katso heidän videonsa ja lue mahdollinen suosittelulista nähdäksesi, mitä muut hääparit heistä ajattelevat.

Jos viitsit katsoa yhtyeen tyylikkäitä promo-kuvia pidemmälle, huomaat, että joka bändi on oman tyyppinen niin muodossa kuin äänessäkin. Artistimaksaa.fi listaa useat hääbändit kuvauksen ja videoiden kera, jotta voisit tutustua heidän tyyleihinsä ja saada käsityksen siitä, mistä missäkin bändissä on kysymys.

Eri tyyppisiä bändejä

Pieniä, suuria… hääbändejä on olemassa joka lähtöön. Mieti klassista Beatles-kokoonpanoa ja lähde siitä liikkeelle. Kolmen, neljän ja viiden soittajan yhtyeet ovat tyypillisimpiä, mutta mitään ylärajaa häissäsi soittaville soittajille ei ole. Jotkin yhtyeet voivat lisätä tai vähentää jäseniä esimerkiksi käytössä olevan tilan perusteella.

Monet bändit voivat jakaa esityksensä niin, että syntyy vaikutelma kahdesta eri yhtyeestä soittamassa peräjälkeen. Esimerkiksi kevyttä akustista musiikkia juhlien käynnistämiseen ja menevämpää poljentoa yön lähestyessä. Tämä onkin yleensä hyvä kaava, jolla saat vaihtelua iltaan.

Mutta miten valita?

Tyypillisin syy, joka ratkaisee bändin valinnan häihin, on miellyttävä laulajan ääni. Ei mitään auto-tunea vaan aitoa laulamista joko sitten silkkisen pehmeänä tai rokkaavan rouheana. Kaikilla on oma makunsa ja päätös on sinun!

Jo muutaman äänitteen kuuntelun perusteella pystyt hahmottamaan pidätkö laulajan äänestä vai et. Jos jokin laulaja todella iskee sinuun, voit olla juuri löytänyt sen oikean hääbändin!

Älä stressaa, vaikka musiikkitietoutesi olisikin mitätöntä. Suurimmalla osalla ihmisiä ei ole muodollista koulutusta musiikin saralla, muuten kuin mitä he ovat kuulleet radiosta päivästä toiseen. Silti he tietävät mistä pitävät.

Hääbändit eivät yleensä sisällytä esityksiinsä kummallisia harvinaisuuksia – ellet erityisesti pyydä sitä. Kerro yhtyeelle minkälaiset ilmapiirin haluat ja he osaavat päättää oikeat kappaleet sen saavuttamiseen. Lopulta bändi on siinä asiassa asiantuntija!

Load More Related Articles
Load More By Harry Jack
Load More In Wedding
Comments are closed.

Check Also

Wedding and More: Your Best Options Right There

She will organize the entire day and follow up with a timeline every minute. In religious …